Eifert János - Nyáj (1978)

Eifert János - Nyáj (1978)
Zárt sorozat: 40 példány
Elérhető: 32 példány
Kategória: Fotóművészet Eifert János
Megosztás:

Eifert János: Nyáj (Pécsvárad, 1978)
Giclée print, 30 x 30 cm, 50x50 cm keretben


 Felvételi adatok: Zenza Bronica 6x6 gép
 ILFORD HP4 fekete-fehér negatív, zselatinos ezüst filmnyersanyag, 6x6 cm
 Felvétel helye és időpontja: Pécsvárad, 1978


Hogyan készült  a "Nyáj" c. képem?
A Lobogó c. hetilap fotóriportereként Pécsre kellett utaznom, hogy a május elsejei bányászünnepségről képriportot készítsek. Pécsvárad határában le kellett álnom az autóval, mert többszáz birka bandukolt át az úttesten. Kiszálltam a kocsiból és elkezdtem követni a nyájat. Dombra föl, dombról le, hömpölyögtek szinte folyóként, csodálatos látvány volt, fényképeztem is folyamatosan, elfeledkeztem én a szerkesztőségtől kapott feladatomról, a bányászokról, csak a nyájjal foglalkoztam. Másnap a szerkesztőségben a várva várt képriporttal nem tudtam elszámolni, volt is balhé belőle. Büntetésből nem kaptam meg a napidíjamat, és az utazási költségemet sem számolták el. Viszont maradt két üres oldal, amit a nyájról készült képriportommal töltöttek mki. Nagy sikere volt, a főszerkesztő még örült is, hogy nem az eredetileg betervezett anyag jelent meg. A képriportból lassacsán letisztult a képek száma, s maradt a Nyáj, számtalan kiállítás, pályázat sikeres darabja.

Az első közlés tehát a lapban megjelent képriport, amihez szöveget Juhani Nagy János újságíró kollegám írt.


 

További alkotások

Eifert Art Gallery

Rólunk

Az Eifert Art Gallery weboldalt Eifert János Balogh Rudolf - díjas fotóművész alapította 2021-ben azzal a céllal, hogy zárt sorozatban (limited edition) , sorszámozva és garanciával ellátva értékesítse díjnyertes kiállítási alkotásait. Az eladásra felkínált alkotások csak az Eifert Art Gallery weboldalon vásárolhatók.  Eifert János fotómúvész további alkotók meghívását is terve ...

Szolgáltatások

BÉRBEADÁS

Az Eifert Art Gallery lehetőséget biztosít az alkotások bérletére napi, heti, vagy az ön által kiválasztott időtartamra.

TOVÁBB

PORTRÉ FOTÓZÁS

Az Eifert Art Gallery alkotói vállalnak egyedi portré és alkalmi fotózást.

TOVÁBB

WORKSHOP

Az Eifert Art Gallery vállalja igény szerint workshopok rendezését egyedi helyszíneken.

TOVÁBB

SAJTÓFOTÓ

Az Eifert Art Gallery lehetőséget kínál a sajtó és a nyomtatott kiadványok számára az egyedi méretben és a szerződés szerint meghatározott felhasználásra a megjelentetett képek megvásárlásra.

TOVÁBB

KIÁLLÍTÁSOK

Az Eifert Art Gallery vállalja Eifert János Balogh Rudolf - díjas fotóművész által készített alkotásokból összeállított tematikus kiállítások kölcsönzését.

TOVÁBB

Kapcsolat egy kattintással

  • More One Kft.
    1165 Budapest, Futórózsa utca 70. 4.em. 3
  • Tel.: +36 70 338 4224
  • info@eifertartgallery.hu
  • www.eifertartgallery.hu

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 194358