Eifert János

Eifert JánosEifert János ► Hódmezővásárhelyen született 1943-ban. Eifert János szakmájának, művészetének itthon és külföldön az egyik legismertebb képviselője, és meghatározó egyénisége 1960 és 1977 között hivatás táncos volt a Honvéd Együttesben. Fotóriporterként 1977.ben Eifert János a Lobogó majd később 1978 és 1988 között a Búvár újságok fotóriportere volt. Később a Képes Extra, a BOOM, az Új Tükör, a Népművelés, a Muzsika, és a Világ Ifjúsága és több más lap külső munkatársa Eifert János. Eifert János munkásságát nem lehet egységes stíluskategóriákba rendezni, sokoldalú, folyamatosan megújuló, kísérletező alkat. A tánc-, aktfotók, természetképek és az alkalmazott fotók alapozták meg elsősorban Eifert János ismertségét.

Eifert János tanárként, előadóként, szakíróként és szakértőként is tevékenykedik. Összesen 242 önálló kiállítása volt Eifert Jánosnak, kétezernél több csoportos kiállításon szerepelt világszerte. Eifert János több száz díjat, nagydíjat, különdíjat, és diplomát érdemelt ki képeivel. Eifert János a FIAP (Fédération Internationale de l'Art Photographique), a világ legnagyobb fotóművészeti szövetsége, amely 85 országot, és közel egymillió fotóst foglal magában, 1992-ben ESFIAP (Tiszteletbeli Kiválóság) címet, 2020-ban EFIAP/b (Kiváló Művész) kitüntetést kapott, a munkásságának elismerésére. 2018-ban a PSA (Photographic Society of America) öt csillagos kiállítóművésze lett Eifert János az Open Color, és Open Monochrome kategóriákban, és a PSA által adományozott EXCELLENCE (EPSA) díj tulajdonosa. 2021-ben a Magyar Fotóművészek Világszövetsége Életmű-díját kapta meg Eifert János, valamint a magyar fotográfia legrangosabb szakmai elismerését, a Balogh Rudolf-díjat. Eifert János a világ 40 országában fényképezett ►, ebből és különböző témáiból páratlan értékű archívumot állított össze. Az Eifert János fényképek, képriportok, írások rendszeresen jelentek és jelennek meg a mai napig a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban, az elektronikus sajtóban, Interneten.

Az Eifert János alkotásokat rendszeresen használják fel filmekben, televíziós műsorokban, színpadi látványként, színházi díszletként. Eifert János gyakran jelent meg különböző film- és TV-műsorokban, sorozataiban. Számos fotóalbumhoz, kiállítási katalógushoz Eifert János írt bevezetőt, előszót, nyitott meg kiállításokat, tartott előadásokat, amelyeknek megírt szövegét dokumentálta. Több Eifert János könyv jelent meg. Az egyik legismertebb Eifert János könyv a Feledy Balázs által írt Eifert János kismonográfia. De ismert Eifert János kiadvány a Turczi István által írt Erotikon könyv Eifert János aktfotóival. Az 1980-as években Eifert János a Sebesvíz nemzetközi fotóművészeti alkotótábor művészeti vezetője lett. Eifert János 1994-ben Diaporáma műsorával előadókörútra ment az Egyesült Királlyságba aPhotographic Society meghívására, de Európa más országaiban is tartott nagysikerű előadásokat. Eifert János Az Országos Fotóhét művészeti vezetője is volt, később a II. Országos Fotóhetek kuratóriumának elnöke. A Fotóhónap fesztiváligazgatója két éven keresztül 2000-től Eifert János. Ugyanakkor Eifert János 2000-ben, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Fotóművészek Szövetsége által létrehozott Jelenkori Fotóművészeti Gyűjtemény és Dokumentáció ötletadója és társalapítója is. Eifert János az első művészeti vezetője; a HUNGART alelnöke; szakértő, a Szerzői Jogi Szakértő Testület tagja.

Eifert János 2001-ben lett a Foto Mozaik szerkesztőségének munkatársa; az Artphoto Galéria, internetes kiállítóhely art direktora, és a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájának művészeti vezetője. 2002-től Eifert János 5 évig Győrben élt, ahol a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola tanára volt. Közben Eifert János a Szókratész Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskolában is tanított fotográfiát, sajtófotót és újságszerkesztést. 2002-2004. között a Fényírók fesztiválja művészeti vezetője is Eifert János, illetve 2004-ben a ZOOM Magazin művészeti szerkesztője. A következő évtől a Győri Hét címlapfotósa Eifert János. 2006-ban Eifert János tanulmányúton járt Kínában, a Chinese Photographers Association meghívására, majd 2008-tól kiállításainak, előadásainak, és digiRáma-műsorának bemutatására került sor számos országban. Eifert János 2013- Hódmezővásárhely díszpolgára. Eifert János-nak 150 önálló kiállítása volt, és 650 csoportos kiállításon szerepelt. Eifert János ikonikus alkotását, a Tánc című képet, és a Tűztánc című diaporámát a FIAP történeti kollekciójába is beválasztották. Eifert János a 2010-es években megalapítja a Mester és Tanítványai alkotó csoportot, ahol több, azóta már ismert fotóművész vett részt a szervezésében megrendezett workshopokon, közös fotózáson, és képértékelésen. Eifert János 2021-ben megalapítja az Eifert Art Gallery weboldalt és webáruházat alkotásai korlátozott számban történő értékesítésére.
Eifert Art Gallery

Rólunk

Az Eifert Art Gallery weboldalt Eifert János Balogh Rudolf - díjas fotóművész alapította 2021-ben azzal a céllal, hogy zárt sorozatban (limited edition) , sorszámozva és garanciával ellátva értékesítse díjnyertes kiállítási alkotásait. Az eladásra felkínált alkotások csak az Eifert Art Gallery weboldalon vásárolhatók.  Eifert János fotómúvész további alkotók meghívását is terve ...

Szolgáltatások

BÉRBEADÁS

Az Eifert Art Gallery lehetőséget biztosít az alkotások bérletére napi, heti, vagy az ön által kiválasztott időtartamra.

TOVÁBB

PORTRÉ FOTÓZÁS

Az Eifert Art Gallery alkotói vállalnak egyedi portré és alkalmi fotózást.

TOVÁBB

WORKSHOP

Az Eifert Art Gallery vállalja igény szerint workshopok rendezését egyedi helyszíneken.

TOVÁBB

SAJTÓFOTÓ

Az Eifert Art Gallery lehetőséget kínál a sajtó és a nyomtatott kiadványok számára az egyedi méretben és a szerződés szerint meghatározott felhasználásra a megjelentetett képek megvásárlásra.

TOVÁBB

KIÁLLÍTÁSOK

Az Eifert Art Gallery vállalja Eifert János Balogh Rudolf - díjas fotóművész által készített alkotásokból összeállított tematikus kiállítások kölcsönzését.

TOVÁBB

Kapcsolat egy kattintással

  • More One Kft.
    1165 Budapest, Futórózsa utca 70. 4.em. 3
  • Tel.: +36 70 338 4224
  • info@eifertartgallery.hu
  • www.eifertartgallery.hu

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 194358