Eifert János fotóművész

Eifert János FotóművészEifert János született Hódmezővásárhely, 1943. május 8.Balogh Rudolf-díjas magyar néptáncos, fotográfus, fotóművész, fotóriporter és aktfotós. Eifert János Balogh Rudolf díjas EFIAP, ESFIAP, EPSA fotóművész ► rendszeresen szerepel nemzetközi pályázatokon és kiállításokon.

Eifert János a fényképezést 1968-ban kezdte külföldi turnéi során. 1977-ben a Lobogó, majd 1978 és 1988 között a Búvár című lapnál dolgozott Eifert János fotóművész fotóriporterként. Ezt követően 1991-92-ben a Képes Extra, 1991-93-ban a BOOM képszerkesztője volt, valamint az Új Tükör, a Népművelés, a Muzsika, a Világ Ifjúsága és más lapok külső munkatársa lett. Eifert János fotóművész 23 éves korában, a népi táncművészet mellett indult el a fotóművészet felé. Eifert János fotóművész első témaköre a tánc volt. Eifert János fotóművész fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelentek meg a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban ►, később az elektronikus sajtóban, az interneten. Filmekben, televíziós műsorokban, színpadi látványként, színházi díszletként gyakran használták fel Eifert János fotóművész fotóit. Ő maga is gyakran jelent meg különböző film- és TV-műsorokban.

Eifert János fotóművész számos fotóalbumhoz, kiállítási katalógushoz írt bevezetőt, előszót, nyitott meg kiállításokat, és előadásokat. Eifert János fotóművész az 1980-as években a Sebesvíz nemzetközi fotóművészeti alkotótábor művészeti vezetője lett. Az 1. Werkschule für Fotografie, Soltau; Höhere Graphische Bundes- Lehr- und Versuchstanstallt, Wien; BodyArt, Bayreuth meghívott előadója, workshop-vezetője volt Eifert János fotóművész. Eifert János fotóművész ► a Magyar Fotóművészek Szövetsége szakkollégiumának, mesterkurzusának vezető tanára volt. A következő évtől diaporámákat (digiRámákat) is készít Eifert János fotóművész. Műveivel a világ rangos nemzetközi diaporáma-fesztiváljain számos, díjat, grand prix-t nyert. 1993- ban Eifert János fotóművész a Tánc című képét, Tűztánc c. diaporámáját a FIAP történeti kollekciójába is beválasztották. A Photo Ciné Club meghívására Eifert János fotóművész bemutatta diaporáma műsorát Párizsban (Un soir, un auteur - Studio Raspail). 1994-ben Eifert János fotóművész Diaporáma műsorával előadókörútra ment az Egyesült Királyságban, a Royal Photographic Society meghívására, de Európa más országaiban is tartott előadásokat. Eifert János fotóművész az Országos Fotóhét művészeti vezetője lett, majd a II. Országos Fotóhetek kuratóriumának elnöke.

A Fotóhónap fesztiváligazgatója két éven keresztül Eifert János fotóművész 2000-től. Ugyanakkor, 2000-ben, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Fotóművészek Szövetsége által létrehozott Jelenkori Fotóművészeti Gyűjtemény és Dokumentáció ötletadója és társalapítója is Eifert János fotóművész, és első művészeti vezetője. A HUNGART alelnöke; szakértő, a Szerzői Jogi Szakértő Testület tagja Eifert János fotóművész.2001-ben lett Eifert János fotóművész a Foto Mozaik szerkesztőségének munkatársa; az Artphoto Galéria, internetes kiállítóhely art direktora, a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájának művészeti vezetője. 2002-től 5 évig Győrben élt Eifert János fotóművész, ahol a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola tanára volt. Közben Eifert János fotóművész a Szókratész Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskolában is tanított fotográfiát, sajtófotót és újságszerkesztést. 2002-2004. között a Fényírók fesztiválja művészeti vezetője is Eifert János fotóművész, illetve 2004-ben a ZOOM Magazin művészeti szerkesztője.

A következő évtől a Győri Hét címlapfotósa Eifert János fotóművész.2006-ban tanulmányúton járt Kínában Eifert János fotóművész a Chinese Photographers Association meghívására. majd 2008-tól kiállításainak, előadásainak, és digiRáma-műsorának bemutatására került sor számos országban. Eifert János fotóművész-nek150 önálló kiállítása volt, és 650 csoportos kiállításon szerepelt. Eifert János fotóművész korunk Balogh Rudolf díjjal és FIAP, PSA elismerésekkel kitüntetett fotóművésze az egyik meghatározó fotóművész, aki látásmódjával, egyéni kifejező képességével teremtett iskolát. Eifert János fotóművész a Mester és Tanítványai alkotócsoport alapítója és a mai napig aktív tanára, és művészetének önzetlen átadója a Tanítványok számára. Eifert János fotóművész aktív szereplője és rendszeres megnyitója a hazai fotó kiállításoknak. Eifert János fotóművész 2021-ben megalapítja az Eifert Art Gallery ► online felületet képeinek és az általa meghívott alkotók képeinek az értékesítésére. Eifert János fotóművész a mai napig aktív, rendszeresen készít és küld alkotásokat a FIAP és PSA nemzetközi fotószalonokra.
Eifert Art Gallery

Rólunk

Az Eifert Art Gallery weboldalt Eifert János Balogh Rudolf - díjas fotóművész alapította 2021-ben azzal a céllal, hogy zárt sorozatban (limited edition) , sorszámozva és garanciával ellátva értékesítse díjnyertes kiállítási alkotásait. Az eladásra felkínált alkotások csak az Eifert Art Gallery weboldalon vásárolhatók.  Eifert János fotómúvész további alkotók meghívását is terve ...

Szolgáltatások

BÉRBEADÁS

Az Eifert Art Gallery lehetőséget biztosít az alkotások bérletére napi, heti, vagy az ön által kiválasztott időtartamra.

TOVÁBB

PORTRÉ FOTÓZÁS

Az Eifert Art Gallery alkotói vállalnak egyedi portré és alkalmi fotózást.

TOVÁBB

WORKSHOP

Az Eifert Art Gallery vállalja igény szerint workshopok rendezését egyedi helyszíneken.

TOVÁBB

SAJTÓFOTÓ

Az Eifert Art Gallery lehetőséget kínál a sajtó és a nyomtatott kiadványok számára az egyedi méretben és a szerződés szerint meghatározott felhasználásra a megjelentetett képek megvásárlásra.

TOVÁBB

KIÁLLÍTÁSOK

Az Eifert Art Gallery vállalja Eifert János Balogh Rudolf - díjas fotóművész által készített alkotásokból összeállított tematikus kiállítások kölcsönzését.

TOVÁBB

Kapcsolat egy kattintással

  • More One Kft.
    1165 Budapest, Futórózsa utca 70. 4.em. 3
  • Tel.: +36 70 338 4224
  • info@eifertartgallery.hu
  • www.eifertartgallery.hu

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 194358