Kérdések és válaszok

Milyen fotókat tudok vásárolni?

Az Eifert Art Gallery weboldalon Eifert János Balogh Rudolf díjas EFIAP fotóművész és a meghívott Alkotók díjnyertes alkotásai kerülnek értékesítésre zárt sorozatban (limited edition).

Honnan tudom hogy hányadik képet vásároltam?

Az Eifert Art Gallery a vásárláshoz kiállított egyedi Certification-en és a kép hátoldalán szereplő igazoláson adja meg a megvásárolt kép zárt sorozatban lévő sorszámát. A webáruház menüben a kiválasztott kép mellet megtalálható, hogy a zárt sorozat (limited edition) hány példányt tartalmaz, és ebből mennyi az aktuálisan megvásárolható példány.

Hogyan kapom meg a megvásárolt képet?

A megvásárolt képet az elérhető legjobb nyomtatásban keretezve, és a sérülésmentességet garantáló, biztonságos csomagolásban 14 napon belül szállítjuk. A megvásárolt képek személyesen is átvehetők. A megvásárolt képek tartalmazzák az Eifert Art Gallery egyedi névre szóló Certification-t.

Milyen méretben kapom meg a képet?
A megvásárolt képek a meghirdetett méretben kerülnek szállításra, azonban van lehetőség egyedi méretre is. Ebben az esetben az írásban megküldött igény alapján az Eifert Art Gallery 48 órán belül elkészíti és megküldi az egyedi árajánlatot. Ennek elfogadása és megrendelése után a kép az előzőekben meghatározott módon kerül vevő birtokába.

Mi a garancia a minőségre?
Az Eifert Art Gallery a zárt sorozatban értékesített alkotásokat giclée print eljárással készíti.

Mi az a Giclée print?

giclée nyomtatás a művészi nyomtatás új, korszerű módja, mely megfelel a művészek, a gyűjtők és a múzeumok legmagasabb elvárásainak.
Emiatt a giclée művészi nyomtatás már egyenértékű a sokkal ismertebb hagyományos nyomtatási technikákkal - a rézkarccal, a szitanyomással és a litográfiával.
A giclée művészi nyomatok a ma elérhető legjobb minőségű nyomtatott termékek, egyben a legkorszerűbb technikával készülnek. A giclée azonban nemcsak technika, hanem egy művészeti kiadási mód is: a művész egyedi, vagy kötött példányszámú sorozatban nyomtatott műtárgyat készíthet számítógépes grafikai alkotásáról, digitális fotográfiájáról, vagy egy létező művének digitalizált reprodukciójáról.
A giclée nyomtatás készítésének folyamata alkotói együttműködés a művész és a nyomtató mester között, amelyben a művész ellenőrzi a folyamat minden részletét.

Mit jelent a Giclée szó?
A francia szó eredeti jelentése fröcsköl. A giclée nyomat kifejezés mára a legmodernebb tintasugaras nyomtatási technika szinonimájává vált.
Az igazi giclée nyomatok nagyon nagy felbontásban (legkevesebb 1200dpi -től akár 2400 dpi -ig) pigment bázisú fakulásmentes festékekkel archív, savmentes alapanyagokra készülnek. Az ilyen papírok és festővásznak rendelkeznek egy festék-megkötő réteggel (coating) ami biztosítja, hogy a festék által nyomtatott kép akár 100 évig, vagy azon túl is együtt él a hordozójával.
A művészet és a technológia átfedése
Az eredeti lehet bármilyen számítógépen készült kép, grafika, digitális kamerával rögzített fotográfia, vagy ezek tetszőleges kombinációja, variációja amit giclée nyomtatás fotónyomtatás céljára készítettek elő.
Az eredetik másik nagy csoportja a már létező alkotások, melyeket 2 dimenzióban digitalizálva jutunk a pontos és hű reprodukcióhoz nélkülözhetetlen adatokhoz.
A giclée a műtárgykészítés digitális módszere
A művészi nyomtatásban a legmodernebb és legjobb minőségű nyomtatási rendszer.
Nagy formátumú nyomtatóval ami a Canon imagePROGRAF PRO sorozatának tagja, és a legújabb Lucia PRO festékekkel gyönyörű színtér és pontos színhelyesség érhető el amellett, hogy a nyomatok fakulás nélkül hosszú életűek lesznek. 12 alapszínből keverve 4 pikoliteres cseppek alkotják a képet (4 pikoliter = 0,000000000004 liter liter ). Minden színhez 2560 fúvóka tartozik a nyomtatófejben, így érhető el a hatalmas 2400 dpi nyomtatási felbontás (kb. 95 képpont milliméterenként).
A nyomtatók A4, A3, A3+ méretű vágott lapokat és a következő tekercsméreteket képesek kezelni: 61cm (24"), 91cm (36"), 111cm (44") és 152cm (60").

Mi az a Vintage kópia?
A vintage (e. vintázs/vintidzs) szó eredetileg elsősorban a borászatban és a fotográfia területén használatos szakkifejezés volt. 
A fotótörténelemben vintázs kópiának („vintage copy”/”vintage print”) nevezték az első kópiát. Szigorúan véve ez a meghatározás az eredeti negatívról készült másolat, amely a felvétellel nagyjából egy időben készült és a művész ellenjegyezte szignóval vagy pecséttel. 

Vannak-e tárolási feltételek a megvásárolt képre?
A megvásárolt képek tárolását száraz belső terekben, intenzív és tartós napsütéstől mentes környezetben javasoljuk. Kerüljük a tartós  minőségmegőrzés érdekében a párás tereket, és a nagymértékű hőmérséklet ingadozást. A klíma intenzív hatása nem megfelelő, keressünk olyan környezetet ahol nem éri direkt hatás a képet!

Van-e lehetőség személyes átvételre?
Igen, kérésre biztosítjuk és megszervezzük a Budapesten történő személyes átvételt.  

  
Eifert Art Gallery

Rólunk

Az Eifert Art Gallery weboldalt Eifert János Balogh Rudolf - díjas fotóművész alapította 2021-ben azzal a céllal, hogy zárt sorozatban (limited edition) , sorszámozva és garanciával ellátva értékesítse díjnyertes kiállítási alkotásait. Az eladásra felkínált alkotások csak az Eifert Art Gallery weboldalon vásárolhatók.  Eifert János fotómúvész további alkotók meghívását is terve ...

Szolgáltatások

BÉRBEADÁS

Az Eifert Art Gallery lehetőséget biztosít az alkotások bérletére napi, heti, vagy az ön által kiválasztott időtartamra.

TOVÁBB

PORTRÉ FOTÓZÁS

Az Eifert Art Gallery alkotói vállalnak egyedi portré és alkalmi fotózást.

TOVÁBB

WORKSHOP

Az Eifert Art Gallery vállalja igény szerint workshopok rendezését egyedi helyszíneken.

TOVÁBB

SAJTÓFOTÓ

Az Eifert Art Gallery lehetőséget kínál a sajtó és a nyomtatott kiadványok számára az egyedi méretben és a szerződés szerint meghatározott felhasználásra a megjelentetett képek megvásárlásra.

TOVÁBB

KIÁLLÍTÁSOK

Az Eifert Art Gallery vállalja Eifert János Balogh Rudolf - díjas fotóművész által készített alkotásokból összeállított tematikus kiállítások kölcsönzését.

TOVÁBB

Kapcsolat egy kattintással

  • More One Kft.
    1165 Budapest, Futórózsa utca 70. 4.em. 3
  • Tel.: +36 70 338 4224
  • info@eifertartgallery.hu
  • www.eifertartgallery.hu

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 194358